DataFlex – News from Synergt

Kære alle

Dette nyhedsbrev vil omhandle Synergy konferencen i Louisville USA, der blev afholdt den 21.- 22. september plus forudgående træningssessioner.

Konferencen var spækket med gode præsentationer og vi vendte hjem med inspiration og lyst til at få de mange smarte features implementeret i vores applikationer.

Nye features i DataFlex 2023 blev demonstreret og vi bed navnlig mærke i FlexTron-teknologien, der gør det muligt at integrere web-kontroller i et Windows-program. Fordelene er:

    • Nye muligheder for udformning af Windows dialoger
    • Deling af kode mellem Windows og web-applikationer
    • Gradvis migrering af Windows funktionalitet til web
    • Man kan gå all-in og skrive hele sin Windows app udelukkende med web-interface. Et antal kommercielle programmer gør dette: Teams og Spotify.

Læs mere om FlexTron teknologien her.

DataFlex 2023 indeholder en ny cSQLExecutor klasse til eksekvering af embedded SQL og denne returnerer resultatet 5 gange hurtigere end eksisterende metoder. Desuden er Studiet blevet “SQL aware” idet embedded SQL kode kan testes direkte fra kode-editoren.

Der er mange mange andre nyheder i DataFlex 2023 og du kan se videopræsentation af nyhederne i DataFlex 2023 eller læse om det i online hjælpen.

Desuden så vi præsentationer af planerne med DataFlex værktøjet på kort og længere sigt.

Mere grafik i Studiet kommer til at ændre den måde man udvikler applikationer på.
Bram Nijenkamp fra Data Access viste hvordan fremtidens Studio vil kunne præsentere og manipulere flere informationer på grafisk form. F. eks. kalde-strukturen i en webapp, altså hvilke views, der kalder hvilke andre views. Eller relationerne i en database.

Project (DF Auto)
Desuden så vi en tidlig prototype på hvordan Studiet vil kunne understøtte en meget mere dynamisk måde at udvikle apps på. Det sker gennem en mere grafisk orienteret brugerflade, og projektet har fået navnet DFAuto.

Package Manager
Sideløbende med Studiet arbejder Data Access på en package manager. Denne vil på et tidspunkt blive bygget ind i Studiet og vil bl.a. gøre det nemt at sikre at man benytter nyeste version af libraries i sine apps. Den vil være et centralt sted for library distribution, versionsstyring samt generering af alle workspace relaterede filer.

Multi platform (DataFlex Tech stack)
I de sidste mange år har vi kun kunne kompilere DataFlex til Windows executables. Men på sigt vil nye versioner også kunne kompilere til Unix, Linux og WebAssembly (et binært format der kan afvikles af alle browsere).

Det sidste fik vi demonstreret i konferencens agenda app. Denne er skrevet i DataFlex og kompileret til WebAssembly (og er altså ikke en traditionel WebApp). Så snart appen er startet kan man slukke for netværket. Den kører komplet offline.

Dette er altså noget af det der er i pipe-linen for de næste versioner og noget vi glæder os til at høre mere om på de kommende DataFlex konferencer. 

I er velkomne til at kontakte os for spørgsmål.

Venlig hilsen
FrontIoT ApS
www.frontiot.com